Tattoowereld onder de loep: Wij zijn daar als GGD erkende tattoostudio erg blij mee!

De  Tattoobond (NBTK) geeft al jaren de noodzaak van meer controle bij de wetgever aan, om daarmee ook de wildgroei van tattooshops aan banden te willen leggen. Wij zien helaas regelmatig steeds vaker tattoos gezet door mensen die niet echt niet weten wat ze aan het doen zijn. Een gebrek aan hygiene en vakkennis, waardoor mensen letterlijk gezondheid-risico’s lopen.

Natuurlijk, het blijft mensenwerk en je kunt nooit alle risico’s uitsluiten, een ongelukje zit in een klein hoekje, maar wij zijn blij met de verhoogde toezicht de laatste jaren. Door de opkomst van het tatoeëren, zijn er de laatste jaren heel veel Hobbyisten bijgekomen die überhaupt niet gecontroleerd worden op het naleven van de hygiene voorschriften en het gebruiken van goedgekeurde materialen.

Goedgekeurde materialen

Chinese websites staan bol met goedkope rommel. Dikwijls legt de tatoeëerder of de klant zelf daarmee zijn of haar gezondheid in de waagschaal. Alle officiële erkende tattoostudios in Europa, worden periodiek gecontroleerd op het juist naleven van hygiene, gebruikte materialen, huisvesting. Binnenkort komt daar zeer ook vak(materiaal)kennis en vakkundigheid van de tatoeëerder bij.

Een hele operatie en rigoreuze verandering voor de Tattooscene, maar als je erover nadenkt en weet wat wij allemaal voorbij zien komen, niet onterecht!

Hoe kan je lig zelf controleren of jouw Tatoeëerder erkend is?

Wil je meer weten over dit onderwerp en de naderende strengere regels? Check hieronder de officiële website van de GGD, en zoek meteen op of die ene tattoostudio überhaupt een vergunning heeft om te mogen tatoeëren.

Controleer hier jouw beoogde tattoostudio

Wij kunnen niet wachten tot deze strengere maatregelen hun intrede doen. Het is domweg onverantwoord en vraagt om ongelukken als dit door blijft gaan! Zie als voorbeeld de willekeurige foto’s die wij vonden op Google hieronder, van hoe het gruwelijk mis kan gaan! (BRON:GOOGLE)

 

 

geïnfecteerde tattoo voorbeeld

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *