Belangrijke Informatie over de risico’s van tatoeages zetten.

U bent van plan een tatoeage te laten aanbrengen. De GGD vindt het van belang om u van tevoren te informeren over een aantal mogelijke risico’s. Het aanbrengen van een tatoeage is een huid doorborende behandeling. Door een juiste werkwijze en een juist gebruik van de apparatuur moet voorkomen worden dat u besmet wordt met bloed overdragende ziekten, zoals Hepatitis B en C.

Daarnaast kunnen door slechte verzorging en onhygiënische behandeling (zowel door uzelf als door de behandelaar) wondinfecties ontstaan die schadelijk zijn en uw  tatoeage er niet mooier op maken.

Onder de 16 jaar wordt een tatoeage sterk afgeraden. Wil je het toch en je bent onder de 16 jaar, dan moet je wettige vertegenwoordiger meekomen naar de studio.

Overigens is een tatoeage op de hals, het hoofd en de handen onder de 16 jaar in ieder geval niet toegestaan. Voordat u een cosmetische tatoeage laat aanbrengen wordt u gevraagd een toestemmingsformulier (een verklaring) in te vullen. In dit toestemmingsformulier staan o.a. een aantal vragen over uw gezondheid. Het invullen van het toestemmingsformulier is voor uw eigen veiligheid. Bent u onder de 16 jaar dan moet uw wettige vertegenwoordiger het toestemmingsformulier tekenen en zich legitimeren. Het toestemmingsformulier blijft in het bezit van de behandelaar en wordt vertrouwelijk behandeld.

Tijdens het aanbrengen van een tatoeage worden met kleine naalden inkt- en pigmentstoffen onder de huid aangebracht. Hierdoor ontstaat een voor het leven blijvende vorm of afbeelding.

De inkt- en pigmentstoffen moeten aan strenge eisen voldoen. Dit wordt gecontroleerd door de Voedsel en Waren Autoriteit.

Voordat de tatoeage wordt aangebracht, wordt de huid schoongemaakt en gedesinfecteerd. Zo nodig wordt de huid geschoren. Dit moet gebeuren met een nieuw wegwerpscheermesje.

Het aanbrengen van een tatoeage moet zo hygiënisch mogelijk gebeuren. Dat wil zeggen; de naald die door uw huid gaat, mag niet eerder gebruikt zijn, moet uit een steriele verpakking komen, en mag niet met de blote handen worden aangeraakt. De inkt die gebruikt wordt moet eveneens steriel zijn.

De inkt die voor u gebruikt wordt zit in kleine inkt cups en mag alleen voor u gebruikt worden. Overgebleven inkt wordt weggegooid. Tijdens het aanbrengen van de tatoeage worden tissues of wattenschijfjes gebruikt. Uiteraard moeten de tissues of wattenschijfjes schoon zijn en direct na gebruik worden weggegooid. De behandelaar draagt tijdens het aanbrengen van uw tatoeage handschoenen en vervangt deze handschoenen telkens als hij/ zij iets anders aanraakt dan het apparaat waarmee u wordt behandeld, een tissue of uw huid. Na afloop wordt de getatoeëerde plek verzorgd.

Een pas aangebrachte tatoeage is vergelijkbaar met een schaafwond. De wond die door het tatoeëren is ontstaan heeft tijd en zorg nodig om te genezen.

Met een goede verzorging is de wond na ca. 1 week genezen. U krijgt van de behandelaar mondelinge en schriftelijke instructies mee hoe u de tatoeage moet verzorgen. In de instructies moet o.a. staan dat u bij klachten (hevige roodheid, zwellen, pussen, wondvocht) contact moet opnemen met uw huisarts.

Gedurende de genezingstijd raden wij u aan om niet te zwemmen, niet in bad te gaan (douchen mag wel), niet te zonnebaden (ook niet onder de zonnebank) en geen gebruik te maken van de sauna en/of bubbelbad. Gebruik ook na de genezingstijd altijd een hoge beschermingsfactor tijdens het zonnen.

Als u lijdt aan één van de onderstaande gezondheidsklachten raadt de GGD u af om een cosmetische tatoeage te laten aanbrengen.

  •         Diabetes
  •         Hemofilie
  •         Chronische huidziekte
  •         Immuunstoornis
  •         Hart- en vaatafwijkingen
  •         Bij het gebruik van antistollingsmiddelen
  •         Op plaatsen waar u plastische chirurgie of radiotherapie hebt ondergaan Op plaatsen waar zich bulten, donkere moedervlekken, zwellingen of andere vormen van irritatie op uw lichaam voordoen.

In Nederland geldt een wet die van toepassing is op het aanbrengen van tatoeages en permanente make-up. Het Landelijk Centrum Hygiëne en Veiligheid heeft hygiënerichtlijnen opgesteld en de behandelaars zijn verplicht deze richtlijnen na te leven. De GGD en Voedsel en Waren Autoriteit controleren minimaal 1 keer per twee jaar of de behandelaars zich houden aan de richtlijnen.

Iwan

Shopregels

Onze startkosten bedragen € 40,- voor onze persoonlijke aandacht, een professioneel uitgeruste studio , materiaal en 1 kopje koffie / thee. Voor een basis tatoeage tot het formaat van een bankpas rekenen wij € 90,-. Bij ons is een basis tatoeage  zwart (zonder schaduw). Wilt u aanvullingen op deze tatoeage (bijv. kleur, groter formaat of schaduw) dan berekenen wij een maatprijs.

Vraag vooraf naar een vrijblijvende INDICATIEVE prijsopgave.

LET OP! Bij uw tattoo heb je recht op 1 gratis servicebeurt na 3 weken tot maximaal 6 weken. Komt u ons uw tattoo in die periode even laten zien?

Wij vertellen u mondeling in hoofdlijnen de hygiënevoorschriften van de shop en de algemene nazorg tips van de GGD , die wij u eventueel ook naar uw email adres kunnen sturen, zodat u deze thuis nog even rustig op uw gemak kunt doorlezen.

Wij adviseren om geen alcohol te nuttigen of drugs te gebruiken, voordat u zich laat tatoeëren.

Nog geen 16 Nog geen tattoo

Voorwaarden

Wij plaatsen in de shop tattoeages volgens de GGD gestelde hygiënevoorschriften. Wij hebben daarvoor een geldige vergunning.

Vooraf geven wij een richtprijs, op basis van het besproken ontwerp en de te verwachten tijd die we nodig hebben om de tattoo goed te zetten . LET OP Een aanpassing van het ontwerp kan een prijsaanpassing betekenen!

Bij het maken van een afspraak vragen wij om een vooruitbetaling van 20% (met een minimum van € 20,-). Na betaling daarvan ben je verzekerd van je afspraak en kan de artiest erna aan de slag met het ontwerp.

Wij adviseren om op de dag dat u de tattoo laat zetten van tevoren goed te eten en genoeg te drinken.