tattoo nazorg

Een vers aangebrachte tatoeage of permanente make-up is vergelijkbaar met een schaafwond. De wond die door het tatoeëren of aanbrengen van permanente make-up is ontstaan heeft tijd en zorg nodig om te genezen.

Met een goede verzorging is de wond na ca. 1 week genezen. U krijgt van de behandelaar mondelinge en evt schriftelijke instructies mee hoe u de tatoeage of permanente make-up moet verzorgen.

In de instructies moet o.a. staan dat u bij klachten (hevige roodheid, zwellen, pussen) contact moet opnemen met uw huisarts.
Gedurende de genezingstijd raden wij u aan om niet te zwemmen, niet in bad te gaan
(douchen mag wel), niet te zonnebaden (ook niet onder de zonnebank) en geen gebruik
te maken van de sauna en/of bubbelbad. Gebruik ook na de genezingstijd op uw
cosmetische tatoeage of permanente make-up altijd een hoge beschermingsfactor
tijdens het zonnen.

Optimale nazorg mèt Dermalize pro

Wij zijn constant op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op Tattoo gebied en zoeken naar optimale kwaliteit voor een aanvaardbare prijs. Voor de beste nazorg, gebruiken wij bij voorkeur Dermalize Pro, een flinterdunnen, beschermende, doorzichtige folie die speciaal ontwikkeld is voor het gebruiken bij nieuwe tattoos. Wij kiezen daar zoveel mogelijk voor, omdat de huid dan langere tijd optimaal beschermd is onder hygiënische omstandigheden.

Hierbij de verzorgingstips indien bij u die folie is gebruikt:

  • de Dermalize Pro folie minimaal 3 tot maximaal 5 dagen op de verse tattoo laten zitten
  • gedurende die periode kan er evt wondvocht uit uw tattoo komen en daarbij ook nog inkt. Die inkt zal zichtbaar zijn onder de folie, waardoor lijnen opeens veel dikker lijken dan ze zijn gezet. (Dat is dus niets om je zorgen over te maken)
  • na maximaal 5 dagen, de folie onder stromend schoon lauwwarm water, met schone handen, van de huid verwijderen
  • nadat de folie is verwijderd, minimaal 3 dagen met de door uw behandelaar geadviseerde zalf/creme insmeren
  • neem na 3 tot maximaal 5 weken, even contact op met de shop, om de tattoo te laten zien en in overleg de tattoo te laten bijwerken

Optimale nazorg, zonder Dermalize Pro

Hierbij enkele basistips en nog wat aanvullende informatie aangaande de standaard nazorg (tenzij u de Dermalize Pro ( beschermende filmlaag heeft gekregen):, lees dit goed door en mocht je nog vragen hebben, bel ons dan!

  • Spoel ongeveer 1,5 tot 2 uur nadat je tattoo is gezet je wond af met lauw water ZONDER zeep, maar was eerst je handen goed MET zeep.
  • Daarna zachtjes droogdeppen met een schone handdoek of nog beter met een schone keukenrol.
  • Daarna je wond dun insmeren met Bepanthen baby zalf, ( tubes van 30 gr. zijn te koop bij ons in de shop) of haal het bij de drogist
  • Smeer je tattoo minimaal 2 x per dag in gedurende 1,5 week. WAT ER OOK GEBEURT…NIET KRABBEN! JE VERHOOGT DE KANS OP INFECTIES!
  • neem na 3 tot maximaal 5 weken, even contact op met de shop, om de tattoo te laten zien en in overleg de tattoo te laten bijwerken

BIJ TWIJFEL BELLEN!

Wij hebben geprobeerd om je tattoo in 1 x perfect te zetten, maar het blijft uiteraard mensenwerk, en het moet nog genezen, dus mocht je ondanks dat toch kale plekjes hebben in je tattoo, die je bijgewerkt wil hebben, dan kunnen wij die plekjes pas na 3 weken, in principe gratis bijwerken.

Kom daarvoor binnen 5 weken, langs of neem even contact met ons op. We bepalen dan samen of bijwerken nodig is en maken dan een afspraak. Bij vragen schroom niet, bel ons!

Let op: kom je pas na 5 weken, of kom je op een reeds geplande service-afspraak niet opdagen, kunnen wij je alsnog kosten in rekening brengen. 

De All4U tattoo crew


+31 (0) 6 41 46 98 88

info@all4ulifestyle.com